Planera den bästa bröllopsporträtt

Tidsplanering för bröllopsporträtt

saker som ni bör tänka på när ni planerar ert bröllop


Bröllop i Helsingborg
Planering för bröllopsporträtt kan vara både spännande del av bröllopsplanering och lite knepigt samtidigt. När ni planerar ert bröllop är det viktigt att ni tar hänsyn till olika faktorer för att säkerställa att era bröllopsporträtt blir precis som ni önskar. Från val av plats och tidpunkt till att samordna med er fotograf, det finns mycket att tänka på. I den här bloggposten kommer vi att dela med oss av några värdefulla tips och idéer för att hjälpa er att skapa en tidsplan för bröllopsporträtt som passar just er. Så låt oss dyka in i planeringsprocessen och se till att era bröllopsporträtt blir minnesvärda och vackra!

Bröllopsporträtt: före eller efter ceremoni


När det kommer till planering för bröllopsporträtt finns det några saker som ni bör tänka på. För det första är det viktigt att ni diskuterar och bestämmer om ni vill ta porträtten före eller efter ceremonin. Det är en personlig preferens och det finns inget rätt eller fel. Tänk på era egna önskemål och hur ni vill spendera er tid på er stora dag.

Om ni väljer att ta bröllopsporträtten före ceremonin kan ni fånga den spänning och förväntan som infinner sig innan ni säger ja till varandra. Det kan också vara praktiskt eftersom ni då har en fräsch look och kan undvika att era kläder blir smutsiga eller skrynkliga. Ni har också mer tid att njuta högtid med era gäster efter ceremoni.

Om ni vill fånga den fantastiska känslan av att ha blivit man och hustru, kan ni överväga att ta porträtten efter själva ceremonin. Då kan ni dra nytta av det vackra naturliga ljuset under solnedgången och få till romantiska och förtrollande bilder. Plus, efter ceremonin brukar stämningen vara mer avslappnad och det kan verkligen synas på bilderna.

Bröllop i Lund av Bröllopsfotograf Skåne

Bästa tiden att göra bröllopsporträtt


Bröllop på Bosjökloster av Bröllopsfotograf Skåne
Bröllop i Lund av Bröllopsfotograf Skåne
Bröllopsfotograf Malmö
Bröllop Helsignborg
Bröllopsfotograf Skåne

    När det kommer till bröllopsporträtt är tidpunkten avgörande. Fotografering handlar alltid om ljuset, och inte bara mängden ljus utan även kvaliteten på det. Om ni planerar att ta porträtt utomhus i t.ex. en vacker park eller vid ett slott, så är det bäst att planera för att fota nära soluppgången eller solnedgången. Denna Gyllene timme runt dessa tidpunkter erbjuder det bästa ljuset utomhus som man kan önska sig. Å andra sidan kan mitt på dagen vara en utmanande tid för porträttfotografering eftersom solen är som starkast då. Det är inte omöjligt att få bra bilder vid den tiden, men det blir svårare. Så se till att om möjligt lägga bröllopsporträtt tiden så nära som möjligt till den Gyllene timmen!

    Hur lång tid tar det för bröllopsporträtt?


    Bröllop i Lund av Bröllopsfotograf Skåne

    Det är helt upp till er och beror på hur mycket tid ni har under bröllopsdagen och hur varierande ni vill ha porträttbilderna. Men som en tumregel rekommenderar jag att ni avsätter minst en timme för porträttbilder. Här är några tips att tänka på när ni planerar för bröllopsporträtt:

    • Har ni några minnesvärda eller vackra platser där ni vill ta era porträttbilder?
    • Vill ni ha bilder från olika platser för att få mer variation?
    • Vad är viktigast för er: att få olika porträttbilder eller att spendera mer tid med era gäster?
    • Tänk på logistiken: räkna in tid för att resa till och från platser där ni vill ta bilder.
    • Glöm inte att lägga till tid för en paus för att andas ut och fixa till er om ni tar bröllopsporträtt innan ceremonin.


      Vad gör man om ända tiden för bröllopsporträtt är mitt på dagen?


      Som jag nämnde tidigare är det lite klurigare att fota bröllopsporträtt mitt på dagen jämfört med morgon eller kväll, men det går absolut att lösa. Som bröllopsfotograf har jag flera knep i rockärmen när det kommer till planering för bröllopsporträtt i denna situation – från att leta efter skuggiga platser till att använda mig av en extern blixt. Här är några exempel på bröllopsporträtt som jag fångade mitt på dagen:

      Bröllopsfotograf Malmö, bröllop på bosjökloster
      Bröllop i Lund av Bröllopsfotograf Skåne
      Bröllop i Malmö av Bröllopsfotograf Skåne
      Bröllop i Helsingborg
      Bröllopsfotograf i Malmö

        Så, ni kan luta er tillbaka och lita på att jag som bröllopsfotograf har koll på läget.

        Mer tips


        Förutom tidsplanering finns det fler saker att tänka på när ni planerar för bröllopsporträtt:

        • Bär bekväma skor. Att byta skor för en bild är lättare än att gå långt i fina men obekväma skor.
        • Ha en alternativ plan. Vädret kan påverka era planer, så tänk på en inomhusplats för bilder vid behov.
        • Ha med er vatten. Under sommaren kan det bli varmt, och fina kläder i sådant väder kan kännas mycket varma.


          Bröllop på Fulltofta slott av bröllopsfotograf Skåne

          Slutsats och takeaways


          Tidsplaneringen för bröllopsporträtt är en viktig del av bröllopsplaneringen. Ta hänsyn till några faktorer när ni planerar era porträtt för er stora dag. Baserat på ert schema, bestäm vilka tidpunkter som passar bäst för porträtten. Försök att undvika middagssolen och planera tidigt på dagen eller senare på kvällen. Fundera på antalet och variationen av porträttbilder ni önskar. Se till att avsätta tillräckligt med tid för porträtten utan stress. Tänk på transporttider och eventuella platsbyten för att säkerställa tillräckligt med tid. Planera för det bästa, men ha en alternativ plan. Ta med bekväma skor och vatten. Slutligen, glöm inte att njuta av processen och ha roligt!

          Dela inlägg