Bröllopsfotografens bästa tips för bröllop i regn

Bröllop i regn

Bröllopsfotografens bästa tips


Att gifta sig är en av de största händelserna i ens liv. Många brudpar lägger ner månader av planering för att göra sin bröllopsdag så perfekt som möjligt. Men vad händer om vädret inte samarbetar?

Regn på bröllopsdagen är många brudpars största mardröm. Det kan verkligen sätta käppar i hjulet för utomhusplaner. Som tur är finns det sätt att förbereda sig för oväntat regn. Här delar en erfaren bröllopsfotograf med sig av sina bästa tips för bröllop i regn.


Bröllopsfotograf i Skåne

Förbered en reservplan

Det viktigaste är att i förväg planera för alternativ om det blir regnigt. Gå igenom era planer och fundera på vad ni kan göra istället om ni inte kan vara utomhus. Finns det någon närliggande lokal med tak som kan användas? Kan vigseln flyttas inomhus? Diskutera olika scenarion med bröllopslokal personal och bröllopsfotografen så att alla vet vad som gäller.
Bröllop under regn

Håll koll på väderprognoserna

Bröllop i Malmö under regn
Följ noga väderprognoserna dagarna innan bröllopet så att ni vet vad som väntar. Även om prognosen kan ändras snabbt ger den en fingervisning om risken för regn, så att ni kan börja mentally förbereda er. Om det ser ut att kunna bli regn, gå igenom reservplanerna med bröllopsfotografen och personalen.

Skaffa paraplyer

Bröllopsfoto i regn
Oavsett väder rekommenderas det att skaffa bröllopsparaplyer. Dessa kan användas både som skydd mot regn och som dekoration för fina bröllopsfoton. Vita spetspapralyer passar bruden, medan färgglada paraplyer kan matcha marskalkdräkter.

Gör det bästa av situationen

Även om ovädret tar er på sängen, försök att inte låta det förstöra dagen. Bröllopsfotografen kan fortfarande ta fina regniga bröllopsfoton med rätt förutsättningar. Fokusera på att ni gifter er med er älskade, oavsett väder. Resten är bara små detaljer.
Bröllop i Lundagård Lund
Med lite planering och kreativitet behöver inte regn förstöra bröllopsdagen. Lycka till!

Dela inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *