UPPTÄCK SKÅNES MEST FÖRTROLLANDE BRÖLLOPSPLATSER

Upptäck Skånes mest förtrol​lande bröllops​platser:

5 slott som passar för en saga

Bröllop är en av de mest betydelsefulla händelserna i livet och det är viktigt att välja rätt plats för att göra dagen oförglömlig. Det finns få saker som kan jämföras med magin att säga "ja" till varandra i en förtrollande slottsmiljö. Skåne är känt för sina vackra slott och herrgårdar och är hem till några av Sveriges mest imponerande bröllopsdestinationer. I den här artikeln kommer vi att utforska fem av Skånes mest förtrollande bröllopsplatser, där varje slott erbjuder sin egen unika charm och romantik: Bosjökloster, Fulltofta, Borgeby, Trollenäs och Övedskloster.


Bosjökloster

Bosjökloster

  • Ute ceremoni
  • Inne ceremoni
  • Kyrka ceremoni
  • Plats för förberedelser
  • Mat ordnas på plats
  • Övernattning i närbelägna hotell

Bosjökloster är en vacker och ombonad plats för bröllop, belägen i Höör, 30 minuter från Lund. Det är en unik och romantisk plats för brudpar att ta sitt första steg som gifta och min favorit plats för bröllopsfotografering. Bosjökloster är beläget på en plats där det en gång fanns ett benediktinerkloster. Klostret grundades på 1100-talet och var en viktig del av det religiösa samhället i Skåne under många århundraden. Efter den lutherska reformationen blev klostret avvecklat och ruinerade, men byggnaderna står fortfarande kvar och påminner om dess långa och rika historia. Bosjökloster är omgivet av en vacker natur med  skog och fält på ena sidan och en sjö på den andra.

Bosjökloster vinter bröllop
Bosjökloster innegård av Bröllopsfotograf Skåne
Bosjökloster innegård av Bröllopsfotograf Skåne
Borjökloster innegård av Bröllopsfotograf Skåne
Bosjökloster av Bröllopsfotograf Skåne
Bosjökloster innegård av Bröllopsfotograf Skåne
Bosjökloster kyrka av Bröllopsfotograf Skåne
Bosjökloster kyrka av Bröllopsfotograf Skåne

    Brudpar som väljer att gifta sig här kan ta del av den vackra utsikten och den fridfulla atmosfären, vilket gör bröllopsdagen ännu mer minnesvärd. Den gamla klosterbyggnaden med en vacker gård och en medeltida kyrka är centrala delar av Bosjökloster. Brudpar kan välja att gifta sig i kyrkan eller på en av de andra platserna på området, som alla har sin egen charm och känsla och garanterat kommer att ge det nygifta par fantastiska minnen för livet.

    Bosjökloster erbjuder brudpar möjligheten att planera en minnesvärd och unik bröllopsdag. Med hjälp av den erfarna och kunniga personalen kan brudpar enkelt skräddarsy sin dag precis som de vill, från den vackra bröllopsceremonin till den festliga local för bröllopmiddag allt på en och samma plats. Här kan man ha både små och stora bröllop med möjligheten att njuta av högkvalitativ mat och dryck.

    Särskilt värt att nämna är att Bosjökloster är en plats som ger många möjligheter för bröllopsfotografering. Brudparet kan fånga vackra bilder i naturen runt klostret eller inne i den medeltida interiören. Med sin unika och vackra atmosfär är Bosjökloster en plats som säkerligen kommer att skapa fantastiska minnen för det nygifta paret att bära med sig genom livet.
    Bosjökloster middag lokal
    Bröllopsfotograf Malmö, bröllop på bosjökloster
    Medeltids interior på Bosjökloster
    Bröllopsfotograf Malmö, vinter bröllop på bosjökloster
    Bröllopsfotograf Malmö, bröllop på bosjökloster
    Bosjökloster park
    Bosjökloster middag sal
    Bosjökloster interior
    Bosjökloster kyrkan
      Fulltofta slott

      Fulltofta Slott

      • Ute ceremoni
      • Kyrka ceremoni
      • Mat ordnas på plats
      • Övernattning i närbelägna hotell
      • Transport till och från hotel

      På andra sidan av Ringsjön från Bosjökloster, ungefär 25 minuter från Lund, ligger Fulltofta slott. Det 200 år gamla slottet, omgivet av en vacker slottspark mitt i den pittoreska skånska naturen, erbjuder en idyllisk miljö för ert bröllop. Oavsett om du väljer att ha ert bröllop inomhus eller utomhus, kommer Fulltofta slott att ge en fantastisk bakgrund för era minnesvärda bröllopsfoton.

      Naturen runt Fulltofta slott
      Fulltofta kyrkan
      Fulltofta kyrkan
      Fulltofta kyrkan
        En av de stora fördelarna med Fulltofta slott är att det erbjuder möjligheter för både kyrkliga och utomhusbröllop. För de som önskar en ceremoni i en traditionell kyrka, finns det en vacker medeltida kyrka precis intill slottet. För dem som föredrar att utbyta sina löften utomhus, finns det vackra trädgårdar och grönområden som är perfekta för en romantisk utomhusceremoni. Oavsett vilket alternativ ni väljer, kommer Fulltofta slott att se till att er ceremoni blir precis som ni drömt om.

        Efter ceremonin är det dags för festen! Fulltofta slott erbjuder en fantastisk plats för bröllopsmiddagen. Den stora festsalen rymmer upp till 100 gäster. Här kan du och dina nära och kära njuta av en läcker middag och fira er kärlek i en unik och romantisk atmosfär. Fulltofta slott erbjuder även menyer som är skräddarsydda efter era önskemål.

        För brudparet erbjuder slottet en transport till och från festen. Gäster kan hitta övernattnings platser i hoteller som ligger nära slottet. 

        Om du letar efter den perfekta platsen för ditt bröllop, erbjuder Fulltofta slott allt. Med sin vackra omgivning, rika historia, möjligheter för kyrkliga och utomhusceremonier, festlokal för bröllopsmiddagen och bekvämt boende nära, erbjuder Fulltofta slott allt du behöver för att göra ditt bröllop till en magisk och minnesvärd upplevelse.

        Fulltofta slott middag sal dukning
        Bröllopsfotograf Skåne Bröllop på Fulltofta slott
        Fulltofta slott interiör
        Bröllop på Fulltofta Slott av Bröllopsfotograf Skåne
        Bröllop på Fulltofta slott av Bröllopsfotograf Lund
        Bröllop på Fulltofta slott av Bröllopsfotograf Skåne
        Bröllop på Fulltofta slott av Bröllopsfotograf Skåne
        Bröllop på Fulltofta slott av bröllopsfotograf Skåne
          Borgeby slott av Bröllopsfotograf Skåne

          Borgeby slott

          • Ute ceremoni
          • Kyrka ceremoni
          • Mat ordnas på plats
          • Övernattning i närbelägna hotell

          Borgeby slott ligger inbäddat i den vackra landsbygden i Skåne, bara 13 minuter från Lund vid Lödde å. Omgivet av vidsträckta fält skapar slottet en lugn och romantisk atmosfär som utgör en minnesvärd bakgrund för ert bröllop. Slottets historia sträcker sig långt tillbaka till medeltiden och rymmer berättelser om adelsmän, historiska händelser och en svunnen tid. Slottet består idag av flera historiska byggnader, inklusive porttornet och en innegård omgiven av gamla stallar.

          Borgeby slott porttornet av Bröllopsfotograf Skåne
          Borgeby slott Lödde å kaj bröllop av Bröllopsfotograf Skåne
          Borgeby Slott av Bröllopsfotograf Skåne
            Borgeby slott ger er flexibiliteten att välja er vigselceremoni. För de som föredrar en traditionell ceremoni erbjuds möjligheten till en vigsel i den närliggande Borgeby kyrka, en enkel och historisk plats. Alternativt kan slottets vackra omgivningar, inklusive Lödde å kajen, skapa en magisk plats för ett utomhusbröllop. Oavsett vad ni väljerr, erbjuder Borgeby slott en perfekt miljö för ert drömbröllop.

            Sommarbröllop arrangeras i en högtakslada med rustik atmosfär som har plats för över 150 personer. Ni har möjlighet att beställa en bröllopsbuffé som tillagas på plats av slottets chefer, eller så kan ni välja en extern leverantör vars mat kan förvaras och värmas upp i cateringköket.

            Borgeby slott middag loga av Bröllopsfotograf Skåne

            Ovanpå logen där ni ska ha er fest finns ett slottshotell som erbjuder en exklusiv bröllopssvit där ni kan förbereda er inför er stora dag i lugn och ro. Dessutom kan ni och era gäster njuta av en bekväm övernattning i slottets hotellgästrum. Koppla av i slottets historiska atmosfär och njut av avkopplingen efter en minnesvärd dag.

            Borgeby Slott Middag logan dukning av Bröllopsfotograf Skåne
            Borgeby slott erbjuder en atmosfär av romantik och historisk charm och utgör den perfekta platsen för ett bröllop som ni kommer att minnas för evigt. För mer detaljerad och aktuell information rekommenderas det att kontakta slottet direkt eller besöka deras officiella hemsida.
            Bröllop på Borgeby Slott
            Bröllop på Borgeby slott av Bröllopsfotograf Skåne
            Bröllop på borgeby slott av Bröllopsfotograf Skåne
            Bröllop på Borgeby slott av Bröllopsfotograf Skåne
            Bröllop på Borgeby slott av Bröllopsfotograf Skåne
            Bröllop på Borgeby Slott av Bröllopsfotograf Skåne
            Bröllop fest på Borgeby slott av Bröllopsfotograf Skåne

              Borgeby slott webpage: https://borgebyslott.se


              Trollenäs Slott av Bröllopsfotograf Skåne

              Trollenäs Slott

              • Ute ceremoni
              • Slott ceremoni
              • Kyrka ceremoni
              • Plats för förberedelser
              • Mat ordnas genom catering
              • Övernattning på slott

              Norr om Eslöv ligger ett av Skånes finaste slott - Trollenäs slott - som står på en udde där Gullarpsån möter Saxån. Det byggdes som en borg i mitten av 1500-talet och omvandlades till ett slott i renässansstil mot slutet av 1800-talet. Framför slottet sträcker sig en stor slottspark som påminner om 1800-talets engelska parker med långa promenadvägar och broar.

              Trollenäs slott av Bröllopsfotograf Skåne
              Genom årens lopp har slottet ägts av samma familj fram till idag, och enligt berättelserna sägs det till och med husera sitt eget spöke.
              Trollenäs slott park av Bröllopsfotograf Skåne
              Trollenäs kyrka av Bröllopsfotograf i Skåne
              Trollenäs slott park av Bröllopsfotograf Skåne
                Precis som på andra slott har ni möjlighet att välja platsen för ceremonin. För dem som önskar en kyrklig ceremoni finns Trollenäs kyrka, som ligger ungefär hundra meter från slottet och 10 meter ovanför: var förberedd på en kort klättring. För en borgerlig vigsel finns det flera platser att välja mellan i parken eller inne i slottet.

                Hela bröllopet kan äga rum inne i slottet. Allt från förberedelser till dans sker i de otroligt vackra slottsinteriörerna, vilket ger möjlighet till oförglömliga minnen och inte minst fantastiska bilder. Efter en rolig fest kan ni stanna natten inne i slottet och njuta av en härlig frukost nästa morgon.

                Trollenäs slott interiör av bröllopsfotograf Skåne
                Trollenäs slott interiör av Bröllopsfotograf Skåne
                Trollenäs slott middag sal interiör av Bröllopsfotograf Skåne
                  Bröllop på Trollenäs slott av Bröllopsfotograf Skåne
                  Bröllop på Trollenäs Slott av Bröllopsfotograf Skåne
                  Bröllop på Trollenäs slott av Bröllopsfotograf Skåne
                  Bröllop på Trollenäs slott av Bröllopsfotograf Skåne
                    Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne

                    Övedskloster

                    • Ute ceremoni
                    • Kyrka ceremoni
                    • Mat ordnas genom catering
                    • Övernattning på slott
                    Övedskloster är beläget vid Vombsjön i Sjöbo kommun och räknas till en av Sveriges förnämsta rokoko-byggnader. Slottet byggdes under 1700-talet av Hans Ramel. Med sin rosa Övedssandsten, imponerande arkitektur och magnifika slottspark ger slottet en romantisk och elegant atmosfär som passar perfekt för bröllop.
                    Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne
                    Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne
                      På Övedskloster finns flera olika lokaler att välja mellan, beroende på storleken på ert kalas. För mindre bröllop upp till 60 personer rekommenderas Orangeriet i slottsparken. Denna fantastiska lokal har stora glasfönster och vita väggar som skapar en ljus och luftig atmosfär. För större fester är Magasinet det optimala valet. Denna imponerande gamla lada erbjuder gott om utrymme för både dans, middag och aktiviteter.
                      Övedskyrkan av Bröllopsfotograf Skåne
                      Bröllop på Övedskyrkan av Bröllopsfotograf Skåne
                      Bröllop på Övedskyrkan av Bröllopsfotograf Skåne

                        Här står ni som brudpar i centrum. För att ge er den bästa möjliga upplevelsen arrangeras endast ett bröllop i taget. Ni får all personalens fulla fokus och kan njuta av er speciella dag utan stress och distraktioner. För att göra er dag ännu mer minnesvärd samarbetar Övedskloster med de bästa inom branschen. Gastro Gaspari erbjuder välkomponerade menyer med läcker mat och perfekt service. De kan hjälpa er att skapa en meny som passar era smaker och budget.

                        I Övedskloster kan ni välja att ha utebröllop på nån av slottsparkens fina platser eller ha ett kyrkbröllop på närliggande Övedskyrkan.

                        Övedskloster är inte bara en perfekt plats för ert bröllop, det är även en dröm för bröllopsfotografering. Slottets vackra trädgård och eleganta byggnader ger er en fantastisk bakgrund för era bröllopsbilder. Ta romantiska bilder i den vackra slottsparken eller vid det imponerande springvattnet. Utforska de grönskande alléerna och låt er fotograferas vid de vackra träden och buskarna. Varje hörn av Övedskloster erbjuder en unik miljö för att fånga era speciella ögonblick på bild.

                        Efter festen kan brudparet övernatta på slottets bröllopssvit. Gäster kan transporteras med buss till Stadshotellet i Lund

                        Bröllop på Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne
                        Bröllop på Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne
                        Bröllop på Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne
                        Bröllop på Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne
                        Bröllop på Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne
                        Bröllop på Övedskloster av Bröllopsfotograf Skåne
                          Övedskloster webpage: https://www.ovedskloster.com

                          Att välja den perfekta bröllops​platsen i Skåne

                          När ni väljer en bröllopsplats i Skåne är det viktigt att ta hänsyn till både er personliga stil och era behov. Tänk på om ni vill ha en utomhus- eller inomhusvigsel, hur många gäster ni planerar att bjuda in och vilken typ av atmosfär ni vill skapa. Besök gärna de olika slotten och deras omgivningar för att se vilken plats som känns mest rätt för er.

                          Tips för att planera ert slotts​bröllop i Skåne

                          Att planera ett bröllop kan vara både spännande och utmanande. Här är några tips som kan hjälpa er att planera ert slottsbröllop i Skåne:

                          1. Boka i förväg: Slottsbröllop är populära, så se till att boka er bröllopsplats i god tid för att säkerställa tillgänglighet.

                          2. Anpassa er ceremoni: Slott erbjuder ofta möjligheter till personlig anpassning av bröllopsceremonin. Tänk på att inkludera personliga detaljer och traditioner för att göra ceremonin unik och minnesvärd.

                          3. Tänk på logistiken: Se till att planera för gästernas transport och boende i närheten av bröllopsplatsen. Skåne har ett brett utbud av boendealternativ, från lyxhotell till charmiga bed and breakfast.

                          4. Anlita professionell hjälp: Att anlita en erfaren bröllopsplanerare eller koordinator kan underlätta planeringsprocessen och se till att allt går smidigt på själva dagen.

                          Avslutning

                          I Skånes fantastiska slott som Bosjökloster, Fulltofta, Borgeby, Trollenäs och Övedskloster får historien liv och naturen blir en del av er bröllopsdag. Varje slott har sin egen unika magi som gör ert 'ja' till något alldeles extra.

                          Att välja den perfekta platsen för ert bröllop i Skåne handlar om att hitta er stil och vad som passar er bäst. Dessa slott är inte bara fantastiska platser för ceremonin utan har också olika möjligheter för boende och festlokal.

                          Slutligen, för att få reda på mer och boka, är det bäst att snacka direkt med slotten själva. Låt Skånes underbara slott bli startskottet för ert fantastiska äventyr tillsammans!

                          Artikeln är skriven av en erfaren bröllopsfotograf i Skåne och är endast för informationsändamål. För mer detaljerad information och bokning av bröllopsplatser, vänligen kontakta de respektive slotten.

                          Mer bröllop

                          i bloggen

                          Dela inlägg

                          Lämna ett svar

                          Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *